Haver rozijnen pannenkoekjes

Haver rozijnen ontbijtpannenkoekjes

Ontbijtgerecht, 4 personen

Een heerlijk ontbijt voor een rustige ochtend, eens wat anders dan een boterham of een kom kwark met muesli. De pannenkoekjes zijn al lekker zoet door de rozijnen maar een klein beetje jam of gebakken appeltjes zijn er ook heerlijk bij. Met dit recept kun je eindeloos variëren. Voor ongeveer 16 stuks.

Ingrediënten:

175 gram havermeel, 75 gram volkoren tarwemeel, 400 gram halfvolle melk, 5 gram bakpoeder, 2 eieren, 2 handjes rozijnen en vloeibare margarine of olie om in te bakken

Optioneel: 1/4 zakje vanillesuiker door het beslag

Bereiden:

Meng havermeel, volkoren tarwemeel, melk, bakpoeder en 2 eieren in een kom. Voeg de rozijnen toe. Verwarm een beetje olie of vloeibare margarine in een koekenpan en giet (afhankelijk van de grootte van de pan) een paar hoopjes beslag in de koekenpan. Bak enkele minuten per kant tot ze gaar en licht gekleurd zijn.