“Oh…ben je op dieet? Doe toch gezellig mee!”

“Oh…ben je op dieet? Doe toch gezellig mee!”

Hoe staat het ervoor met het uitvoeren van je nieuwe goede gewoontes? Wat heb jij voor plan voor jezelf gemaakt? Geen borrelhapjes meer in het weekend met vrienden? De taart van je collega aan je voorbij laten gaan?

En dan………”ah joh wat ongezellig een stukje taart kan toch best, het is niet iedere dag feest”……”deze hapjes moet je echt proeven, helemaal zelf gemaakt”………

Jij hebt mooie plannen gemaakt voor een gezondere leefstijl maar de mensen in je omgeving kunnen het je soms knap lastig maken. Jouw plannen hebben ook voor hen consequenties. En voor je het weet zwicht je voor dat stuk taart of die borrelhapjes en wellicht voel je je daarna schuldig.

Je sociale omgeving is een belangrijke factor in het succesvol werken aan een gezondere leefstijl. Mensen in je omgeving kunnen je steunen en helpen maar ze kunnen ook je plannen in de weg staan.

Tijdens een leefstijlcoachingstraject is er dan ook alle aandacht voor je sociale omgeving en hoe je hiermee om kunt gaan.

Hier alvast een paar tips:

  • Deel je plannen met de mensen in je omgeving, zo kunnen ze je steunen.
  • Ga vooraf niet minder eten zodat je op het feest, bij vrienden of familie wat meer kunt eten. Door jezelf vooraf eten te ontzeggen is de kans groter dat je meer gaat eten dan je zou willen
  • Kies iets te eten wat je echt lekker vindt en laat de andere hapjes staan.

En als het je dan toch niet is gelukt om je aan je plan te houden, wees mild voor jezelf! Zie je terugval als een mogelijkheid om van te leren. Kijk hoe je een volgende keer beter met eenzelfde situatie om kunt gaan.