GLI CooL leefstijlprogramma

Coaching op leefstijl in Haarlem met het GLI CooL-programma


Wil je een gezonder gewicht? Heb je van alles geprobeerd om af te vallen maar lukt volhouden niet? Is eten je grote vriend bij lastige emoties en ook bij alle gezelligheid? Ben je helemaal klaar ben lijnen en diëten? Of heb jij je wellicht nog nooit met je gewicht bezig gehouden? Vraag jij je af wat nu gezond of ongezond is? Wil jij je energieker voelen en een betere conditie? Meer balans in je leven ervaren?

Dan is de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) CooL er voor jou!

Stap voor stap werken aan je leefstijl, voor een gezonder gewicht en een fittere en energiekere versie van jezelf! Wellicht heb je al van alles geprobeerd om gewicht te verliezen of juist helemaal niet maar wel de wens om er nu echt mee aan de slag te gaan. Maar hoe doe je dat toch? Kun je wel wat hulp en ondersteuning gebruiken om nu eens echt een succes te maken van je voornemens om blijvend gewicht te verliezen en gezonder te leven? Dan is het CooL-programma vast wat voor jou! Jij hebt de regie, de groep kan je ondersteunen en ik ben er voor jou als coach!

Wat is CooL?

Sinds januari 2019 wordt de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) vergoed door de basisverzekering. Het CooL-programma is zo’n interventie. CooL staat voor Coaching op Leefstijl. Tijdens het CooL-programma ga je aan de slag met het verbeteren van je leefpatroon, met als doel een duurzame verandering van je leefstijl te realiseren. Deze duurzame verandering van je leefstijl heeft als doel: gewichtsverlies, je lichamelijke fitheid verbeteren, realiseren van gezondheidswinst en je kwaliteit van leven verbeteren.

Het CooL-programma wordt volledig vergoed door je basisverzekering

en komt niet ten laste van je eigen risico

Een gezondere leefstijl door gedragsverandering

Het programma is gericht op gedragsverandering om een gezonde leefstijl te bereiken en deze vast te houden. Niet een dieet of sporten voor even maar een verandering voor het leven! Tijdens het GLI CooL-programma leer je hoe je je gedrag duurzaam kunt veranderen. Je leert:

 • hoe je gewoontes verandert
 • hoe je nieuwe gewoontes aanleert
 • wat werkt voor jou
 • wat jouw behoeftes zijn
 • hoe je voedt in plaats van vult
 • hoe je omgaat met moeilijke momenten en terugval in je verandering
 • hoe je om kunt gaan met alle voedselverleidingen in onze omgeving

Om een gezonder gewicht te bereiken en een fittere versie van jezelf te worden gaan we onder andere aan de slag met:

voeding
stress
sporten
moeheid
ontspannen
energie
slapen
balans

2 jaar begeleid worden naar een blijvend gezondere leefstijl

De GLI CooL is een 2 jaar durend programma waarin je zowel in een groep als individueel begeleid wordt. De groep bestaat uit maximaal 15 deelnemers. Er zijn in totaal 16 groepsbijeenkomsten. Je krijgt een intakegesprek en verspreid over het basisprogramma en het onderhoudsprogramma heb je nog 7 individuele coachsessies met mij als leefstijlcoach.

Waarom 2 jaar?

Gedragsverandering heeft tijd nodig! Leren lopen doe je ook niet in een week! Om nieuw gedrag te blijven volhouden moet het een gewoonte worden en dat kost nou eenmaal tijd. Daarnaast is het goed om niet alles tegelijk aan te pakken maar stap voor stap kleine veranderingen in je leefstijl aan te brengen, dat geeft het beste resultaat op de lange termijn.


Basisprogramma   – 8 maanden

8 maandelijkse bijeenkomsten

1: Kleine aanpassingen, groot effect

2: Kom in beweging

3: Lekker eten geeft structuur

4: Slapen & ontspanning

5: Gezond leven is plannen

6: Hoe maak ik mijn acties tot een succes?

7: Hoe gezond is jouw weekend?

8: Hoe blijf ik in beweging?

Onderhoudsprogramma  – 16 maanden

8 tweemaandelijkse bijeenkomsten

1: Wat is je doel?

2: Beweging, waar zit je kans?

3: Voeding, laat je niet misleiden!

4: Zorg goed voor jezelf

5: Krijg overzicht in wat werkt voor jou

6: Succesvolle verandering

7: Informatie overload – wie geloof jij?

8: Op eigen voet verder

Individuele coachsessies 

1 intake en 7 individuele coachsessies


Voor wie is CooL?

Wil jij: Blijvend gewicht verliezen? Je fitter voelen? Meer energie hebben? Beter slapen? Zelf de regie hebben over je leefstijl? Zin hebben om te bewegen? Meer balans in je leven ervaren? Ben je gemotiveerd om zelf aan de slag te gaan? Wil je dat graag samen met anderen doen?

én voldoe je aan de volgende voorwaarden:

 • Je bent 18 jaar of ouder
 • Je BMI is tussen de 25 en 30 i.c.m. een grote buikomvang: > 88 cm (vrouwen), > 102 cm (mannen)
 • Je BMI is tussen de 25 en 30 i.c.m. co-morbiditeit: (verhoogd risico op) diabetes of cardiovasculaire aandoeningen, artrose of slaapapneu 
 • Je BMI is hoger dan 30, ongeacht buikomvang, ongeacht co-morbiditeit
 • Je hebt voldoende motivatie om 2 jaar lang met je leefstijl aan de slag te gaan

Dan kun jij je aanmelden voor het CooL-programma!

Hoe meld ik mij aan?

Je kunt je via de knop hieronder aanmelden voor een intake. Deze intake kan plaatsvinden wanneer je een verwijzing voor het CooL-programma van je huisarts of praktijkondersteuner hebt. Tijdens de intake onderzoeken wij samen of het CooL-programma iets voor je is. Aan de intake zijn geen kosten verbonden, ook niet wanneer je besluit niet deel te nemen aan het programma.

Het programma is dus gratis maar niet vrijblijvend! Er wordt van je verwacht dat je bij de groepsbijeenkomsten aanwezig bent. Jij hebt wat aan de groep en de groep heeft veel aan jou! Daarnaast wordt van je verwacht dat je tussen de bijeenkomsten en individuele coachsessies door actief aan de slag gaat met de acties die jij voor jezelf hebt geformuleerd om een gezondere leefstijl te bereiken.

Start volgende groepen:

Groep 7 – Donderdagavond 28 september 2023 van 18.15 uur tot 19.45 uur – VOL

Groep 8 – Donderdagavond 25 januari 2024 van 20.15 uur tot 21.45 uur – VOL

Groep 9 – Donderdagavond 25 april 2024 van 18.15 uur tot 19.45 uur

Locaties:

Centrum aan het Spaarne, Spaarne 112a (bel 1), 2011 CM, Haarlem (groepsbijeenkomsten)

Medisch Centrum Kleverpark – Schotersingel 155, Haarlem (individuele coachgesprekken op maandag en dinsdag)

“Commitment isn’t about being perfect, always following through, or never going astray. Commitment means that when you (inevitably) stumble or get off track, you pick yourself up, find your bearings, and carry on in the direction you want to go.”

Russ Harris